Pomicultura este o traditie, o arta, o ocupatie. Pentru tine poate un mod placut si util prin care sa-ti petreci timpul liber. Daca vrei sa plantezi cativa pomi in fata casei tale sau poate vrei sa infiitezi o livada, ai ajuns la locul potrivit. Noi te vom ajuta sa-ti gasesti sortimentul de pomi fructiferi de care ai nevoie.


Sugestii: alege din mai multe specii de pomi fructiferi, care dau roade in luni diferite; tine cont de conditiile climatice a regiunii tale.


Momentan avem STOC EPUIZAT la toate soiurile de POMI FRUCTIFERI!


Oferta noastră de pomi fructiferi:


Plantarea pomilor fructiferiCea mai buna perioada pentru plantarea pomilor este toamna tarziu, dupa ce au cazut toate frunzele. Pomii intra in aceasta perioada in repaus vegetativ, ceea ce inseamna ca procesele fiziologice din organismul lor aproape au incetat. Este o perioada in care sunt mai rezistenti la stres si primavara vor pleca devreme in vegetatie si se vor dezvolta mai bine.


Tehnica plantăriiSapam o groapa de 50x50 cm cu adancimea de 55-60 cm. Fasonam radacinile: scurtam cele laterale si lasam cea principala (cea din mijloc) mai lunga. Scurtam si radacinile care s-au rupt sau sunt mai scurte. Radacinile pomului se mocirlesc, se scufunda intr-un amestec de apa, pamant si balegar de vaca. Acesta are rolul de a asigura radacinilor hrana necesara cresterii si ramificarii. Pe fundul gropii se aseaza o parte din pamantul scos, obtinand un strat afanat peste care se aseaza radacinile pomului. Treptat, se acopera cu pamant, tasand usor. Alaturi de tulpina se ingroapa si un tutore (un arac mai gros) de care se va lega pomisorul, pentru a fi protejat de vant si pentru a creste drept. La final, in jurul tulpinii se formeaza un musuroi, pana la o inaltime de 20-30 cm, pentru a o proteja de inghet. Daca in zona s-au mai produs ingheturi timpurii sau iernile sunt lungi, reci si uscate (fara zapada), este bine ca in jurul tulpinii sa fixati un strat de paie, frunze uscate, tulpini de floarea soarelui, nuiele, trestie sau coceni de porumb. Acest strat are un dublu rol, apara pomul de inghet dar si de rozatoarele care ii pot roade tulpina. Nu va ramane decat ca in primavara sa il udati bine, daca este un an secetos, si sa faceti taierile de formare a coroanei.

© 2018 Pomiflora | Design by Szilágyi Péter

>>